به نام خداوند جان و خرد
سیصد و هشتادو دومین جلسه ی انجمن ادبی فردوسی تبریز
این جلسه با مدیریت سرکار خانم فرشچی شروع شد . ابتدا ده غزل از دیوان شهریار خوانده شد . لازم به تذکر است که از دیوان دوجلدی موسسه ی انتشاراتی نگاه جلد اول هر جلسه ده غزل به ترتیب خوانده می شود و امروز 22تیرماه 1388طبق روال همیشه ده غزل از فشار قبر صفحه ی 156تاسخنگوی خدا صفحه ی 162توسط اعضای جلسه خوانده شد .
و در مورد اشعار بحث و گفتگو گردید . سپس پذیرایی مختصری به عمل آمد و جناب آقای عماد پور که میهمان جلسه بودند و یکی از عاشقان معروف آذربایجان هستند قطعه آهنگی را اجرا نمودند .و سپس هر یک از اعضا در مورد خاصی سخن گفت .
موضوعات این جلسه :
استاد پایگذار : استاد پایگذار که شاعر جناس گوی شناخته شده اند چند جناس پارسی و چند جناس ترکی سرودند
جناب آقای مطلوبی : در باره ی موسیقی و مبدا ایجاد موسیقی
جناب آقای دکتر شباهنگ : در مورد تاریخچه ی موسیقی
سرکار خانم بزچلو : در مورد موسیقی و اثر آن در روان جوانان .چون این قسمت موضوع تازه ای بود نکاتی چند از آن را به عرض می رسانم . خانم بزچلو که فوق لیسانس تاریخ هستند معتقدند موسیقی های امروزی نظیر پاپ فقط برای تخدیر ذهن جوانان اجرا می شوند و منظور ایشان این بود که هیجانات و حرکات تند تمام انرژی جوان را مصرف می کند و قدرت اندیشه را از جوان می گیرد و اضافه کردند که مثلا برنامه های موسیقی که توسط جکسون که به تازگی با جهان خاکی وداع کرده اند چه اندیشه و فکری را به جوان می داد ؟ چیزی نبود جز اینکه او را از تفکر باز دارد . که این نظریه ی خانم بزچلو با مخالفت و یا موافقت جمعی روبرو گشت .
جناب آقای رئوف : مطالبی در باره ی عشق و معرفت از نظر مولانا بیان نمودند .
جعفر سرخی : قطعه شعری که به نظر خواهد رسید سرودند .
جناب آقای سهند : در مورد موسیقی مسایلی ابراز کردند .
در پایان نیز قطعه ی موسیقی آذزبایجانی توسط آقای دکتر شباهنگ اجرا گردید .
لازم به تذکر است که در مورد موضوعات هر جلسه سعی خواهد شد مطالب گردآوری و در سایت پخش شود و در این نوبت به علت تازه بودن برنامه ها ی سایت همین قدر توانستیم منعکس نماییم . و البته چند غزل شهریار نیز به صورت فیلم به سمع و نظر دوستان خواهد رسید .
با تشکر جعفر سرخی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر